Open/Close Menu Advocates and Notaries

אין כמעט ישראלי שלא חולם על דרכון אירופאי. אם אתם צאצאים למגורשי ספרד או פורטוגל, יש לנו בשורה טובה עבורכם. החל משנת 2015 מאפשרת ממשלת פורטוגל קבלת אזרחות פורטוגלית ודרכון פורטוגלי לכל מי שיוכיח שהוא צאצא למשפחות המגורשים.

בגירוש ספרד, שהתרחש בשנת ,1492 גורשו היהודים מספרד, חלקם עבר לפורטוגל, אך גם משם הם גורשו כעבור מספר שנים. כדי לתקן את העוול ההיסטורי שנעשה ליהודים החליטו ממשלות ספרד ופורטוגל להעניק לצאצאי המגורשים דרכון פורטוגלי.

הדרכון הפורטוגלי נחשב לדרכון אירופאי ומעניק למחזיק בו הטבות רבות כמו זכות עבודה ומגורים בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי, מעבר חופשי בין המדינות, אפשרות כניסה למדינות שהכניסה לישראלים אסורה אליהן, כניסה לארצות הברית ללא ויזה, לימודים מסובסדים בכל אחת מהאוניברסיטאות היוקרתיות באירופה ועוד.

 

נותנים לכם דרכון פורטוגלי, לא תיקחו? לבדיקת הזכאות שלכם לדרכון פנו עוד היום אל משרד עורכי הדין דה-קלו!

 

הפקת אזרחות פורטוגלית לישראלים – כמה מיתוסים שחשוב להפריך

דרכון פורטוגלי

השלב הראשון בתהליך קבלת האזרחות הפורטוגלית הוא הגשת בקשה לקהילה היהודית בפורטוגל בצירוף מסמכים המעידים על היותכם צאצאים למגורשים. רבים חוששים וטוענים שקשה מאוד לאתר מסמכים ישנים בני מאות שנים. זה לא נכון! אנחנו במשרד עורכי הדין דה-קלו, מכירים את כל הארכיונים ואת פנקסי הקהילות הספרדיות העתיקות, נוכל לסייע לכם לאתר את כל המסמכים הנדרשים.

שם המשפחה שלי אינו מופיע ברשימת משפחות המשפחה היהודיים שפרסמה הממשלה הפורטוגלית, ולכן אין לי סיכוי לקבל אזרחות פורטוגלית. לא נכון! אומנם הממשלה הפורטוגלית פרסמה רשימה של שמות משפחה המאפיינים את שמות המשפחה של היהודים הספרדיים, אך גם אם שם המשפחה שלכם מופיע ברשימת שמות המשפחה היהודיים, עדיין  זה לא מבטיח את קבלת הדרכון הפורטוגלי וגם אם שם משפחותיכם אינו מופיע ברשימה, לא אפסו הסיכויים, לנו ב"משרד עורכי הדין דה-קלו" יש דרכים נוספות להוכחת הקשר שלכם למגורשי ספרד ופורטוגל.

כדי לקבל את הדרכון הפורטוגלי עליי לטוס לפורטוגל. לא נכון! קיים בלבול בין הדרכון הספרדי לדרכון הפורטוגלי. כדי לקבל דרכון ספרדי יש לטוס לספרד ולעבור ריאיון עם נוטריון ספרדי, אך כדי לקבל דרכון פורטוגלי אין צורך לטוס לפורטוגל. את כל ההליך אפשר לעשות מהארץ.

בן הזוג שלי אינו ממוצא ספרדי ולכן הוא אינו זכאי לדרכון פורטוגלי. לא נכון! מיד לאחר שמגיש הבקשה קיבל אזרחות פורטוגלית, יכול בן הזוג להגיש בקשה לקבלת האזרחות מתוקף היותם נשואים. כדי לקבל את האזרחות עבור בן הזוג יש להוכיח במסמכים רשמיים כי בני הזוג נשואים למעלה משלוש שנים ולבן הזוג יש קשר לפורטוגל כמו מגורים או לימודים בפורטוגל, ידיעת השפה, תרומה למוסדות המדינה ועוד.

 

החוק הפורטוגלי אינו מאפשר קבלת אזרחות לקטינים מתחת לגיל שמונה עשרה. לא מדויק! בעבר כדי להוציא אזרחות פורטוגלית לקטינים היה צורך לחכות עד שהקטין יגיע לגיל שמונה עשרה או להוכיח זיקה עכשווית של הקטין לפורטוגל כמו מגורים בפורטוגל , לימודים, ידיעת השפה ועוד.

בשנים האחרונות חוק האזרחות תוקן והתיקון החדש מאפשר גם לקטינים לקבל אזרחות פורטוגלית ללא זיקה עכשווית. כל הורה שיש לו קשר למגורש ספרד ופורטוגל יכול להעביר את הזכות להגשת בקשה לאזרחות ולדרכון פורטוגלי לילדיו. הוא רשאי להגיש בשמם את הבקשה בצירוף המסמכים הרלוונטיים.

לסיכום, הפקת אזרחות פורטוגלית מעניקה לכם הרבה יתרונות. אין צורך לאבד את הידיים והרגליים במסדרונות הבירוקרטיה בדרך לקבלת האזרחות הפורטוגלי. אנו ב"משרד עורכי הדין דה-קלו", צברנו ניסיון רב נוכל לעזור לכם לקבל דרכון ואזרחות פורטוגלית בדרך הקצרה, המהירה והקלה ביותר.

 

רוצים לדעת עוד על הליך האזרחות הפורטוגלית? לחצו כאן.

De-Kalo © 2014 בניית אתרים | Burak.Media

logo-footer

שמור על קשר: