Open/Close Menu Advocates and Notaries

בחודש אפריל בשנת 2015 נכנס לתוקף בפורטוגל חוק המכונה "חוק האינקוויזיציה", חוק שמהותו היא מתן אזרחות פורטוגלית לכל מי שיוכיח שהוא צאצא ליהודי פורטוגל שגורשו מהמדינה מספר שנים לאחר גירוש ספרד. כמו ממשלת ספרד שרצתה לפצות את היהודים שגורשו בגירוש ספרד, כך גם ממשלת פורטוגל, שרדפה את היהודים בתקופת האינקוויזיציה וגירשה אותם מארצה, החליטה לחזק את הקשר עם הקהילות היהודיות ברחבי העולם ולהעניק אזרחות פורטוגלית לצאצאי המגורשים.

פורטוגל היא אחת מהמדינות החברות באיחוד האירופאי, וכל מי שנושא דרכון פורטוגלי יכול לגור בכל אחת מהמדינות, לעבוד בהן, לרכוש נדל"ן, להשקיע במיזמים עסקיים, לנוע בחופשיות בין הארצות, להיכנס לארצות הברית ללא ויזה והטבות נוספות.

מה אומר החוק?

החוק הפורטוגלי קובע כי כל מי שהוא צאצא למגורשי פורטוגל יכול להגיש בקשה לקבלת אזרחות פורטוגלית, אך עליו לעמוד בשני תנאים. עליו לקבל אישור מהקהילה היהודית בפורטוגל כי הוא אכן צאצא של מגורשי ספרד ופורטוגל  והתנאי השני הוא שאין לו עבר פלילי.

טיפ שלנו: כל מי שיש לו עבר פלילי האמור להימחק, אך תקופת המחיקה עדיין לא הסתיימה, יכול להגיש בקשה מיוחדת למשטרת ישראל ולבקש את מחיקת הרישום הפלילי מוקדם יותר, גם לפני תום תקופת המחיקה הרשמית.

כדי לקבל אישור מהקהילה היהודית יש צורך להוכיח קשר למגורשי ספרד. את הקשר אפשר להוכיח באמצעות שם המשפחה שאותו אפשר לחקור בעזרת גניאולוג מומחה, בנוסף עליו להגיש פרטים נוספים על זהותו של המבקש, פרטים על הוריו, על ארץ המוצא שלהם, תאריך לידה ועוד.

את כל הפרטים יש לאשר באמצעות תעודות ומסמכים שונים ולשלוח אותם לקהילה היהודית.

לאחר קבלת האישור מהקהילה יש להגיש בקשה למשרד הרישום הפורטוגלי בצירוף מסמכים נדרשים. חשוב לדעת כל מסמך רשמי של המדינה צריך להיות מתורגם לשפה הפורטוגזית ולהיות חתום בחותמת אפוסטיל.

לאחר שממשלת פורטוגל תבחן את הבקשה היא תשלח אל הקונסוליה הפורטוגלית בישראל למבקש תעודת זהות ודרכון פורטוגלי והמבקש יוכל לגשת לקונסוליה, לשלם אגרה ולקבל את האזרחות.

 

אזרחות פורטוגלית לבן הזוג:

חוק ההגירה בפורטוגל קובע כי לאחר קבלת האזרחות של מגיש הבקשה יכול גם בן הזוג להגיש בקשה לקבלת אזרחות פורטוגלית מתוקף היותם נשואים. כדי לממש את הזכאות, החוק מציב מספר תנאים:

בני הזוג נשואים למעלה משלוש שנים ויכולים להוכיח את זאת באמצעות מסמכים רשמיים ותקפים.

לבן הזוג המעוניין לקבל את האזרחות הפורטוגלית יש קשר לפורטוגל כמו למשל ידיעת השפה, לימודים בפורטוגל, תרומה למוסדות בפורטוגל, מגורים במדינה ועוד.

תיקון לחוק ההגירה הפורטוגלי הקל על קבלת האזרחות של בן הזוג. לאחר שמגיש הבקשה וילדיו קיבלו אזרחות פורטוגלית אפשר להגיש בקשה גם עבור בן הזוג ללא קשר למוצאו, אך רק בתנאי שלמגיש הבקשה ולבן זוגו יש ילדים משותפים.

 

אזרחות פורטוגלית עבור הילדים הקטינים

דרכון פורטוגלי

באשר לילדים הקטינים של מבקשי הבקשה קיימים שני מצבים, ילדים שנולדו לאחר קבלת האזרחות הפורטוגלית של אחד ההורים וילדים שנולדו להורה לפני קבלת האזרחות.

עד לאחרונה, הילדים שנולדו להורה לאחר קבלת האזרחות הפורטוגלית נחשבו כאזרחים פורטוגלים לכל דבר, אך לגבי הילדים שנולדו לפני קבלת האזרחות, הסוגיה הייתה מורכבת יותר. ככל שהקטין היה צעיר יותר, כך בדיקת הזיקה שלו לפורטוגל הייתה סלחנית יותר והדרך לקבלת האזרחות הייתה מהירה וקלה יותר, אך ילדים מעל גיל ארבע עשרה נדרשו להוכיח זיקה לפורטוגל כמו למשל ידיעת השפה ועוד.

בתקופה האחרונה נכנס תיקון לחוק ההגירה הפורטוגלי שמטרתו להביא ל"איחוד משפחות" ובמסגרת התיקון גם הילדים ובני הזוג של אזרחי המדינה זכאים לאזרחות פורטוגלית.

כיום, את הבקשה לאזרחות של הילדים הקטינים אפשר להגיש לרשויות בפורטוגל לאחר שמבקש הבקשה ובן זוגו נרשמו בפורטוגל כנשואים.

את תהליך הגשת הבקשות לקבלת אזרחות פורטוגלית מומלץ לעשות בליווי עורך דין מומחה בתחום. נכון, פורטוגל מקדמת בברכה בקשות של צאצאי המגורשים לאזרחות פורטוגלית, אך נדרשת שליטה מלאה בתהליך ורמה גבוהה של הוכחות.

"משרד עורכי הדין דה-קלו" צבר ניסיון רב בתחום, אנו מקיימים קשרים עם עורכי דין בפורטוגל וגורמים נוספים מוסמכים. בעזרתנו הדרך לקבלת האזרחות הנכספת תהיה קלה יותר, מהירה יותר וללא תקלות ובעיות שונות העלולות לצוץ בדרך.

 

רוצים לדעת עוד על הליך האזרחות הפורטוגלית? לחצו כאן.

De-Kalo © 2014 בניית אתרים | Burak.Media

logo-footer

שמור על קשר: