Open/Close Menu Advocates and Notaries

בינואר 2007  הצטרפה רומניה למדינות האיחוד האירופאי ומאז הדרכון הרומני הפך להיות דרכון שווה ערך לדרכון האירופאי. אם אתם בעלי "שורשים רומניים" ועדיין אין לכם דרכון רומני, כדאי לכם לבדוק את הזכאות שלכם לאזרחות רומנית ולדרכון רומני. הדרכון הרומני מעניק הטבות רבות כמו אפשרות למגורים ולעבודה בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי, מעבר חופשי בין המדינות החברות באיחוד, לימודים באוניברסיטאות היוקרתיות של אירופה בשכר לימוד נמוך ומסובסד ועוד.

הליך השגת הדרכון אינו הליך קל. רומניה, אומנם מאפשרת לכל אחד להוציא דרכון רומני לבד, אך עזרה של עורך דין מקצועי המתמחה בתחום תחסוך לכם זמן יקר, כסף רב ותסלול את הדרך לקבלת הדרכון בדרך קלה ומהירה הרבה יותר.

הוצאת דרכון רומני לבד – בשלושה שלבים

השלב הראשון להוצאת הדרכון הוא שלב בדיקת הזכאות. החוק הרומני מונה שלושה מצבים שבהם יהיה זכאי האדם לקבל דרכון רומני, מי שנולד לאזרח רומני, מי שאומץ על ידי אזרח רומני והענקת אזרחות על בסיס בקשה.

רוב הישראלים זכאים לקבלת דרכון רומני על בסיס בקשה. קבוצה זו מונה שלושה סוגים של מבקשים.

מבקשים שלא ויתרו על האזרחות הרומנית כאשר הם עלו לארץ, מבקשים שאולצו לוותר על האזרחות הרומנית כשהיגרו מרומניה או שאזרחותם נשללה מסיבות שונות ומבקשים שנולדו במולדובה או באוקראינה, חבלי ארץ שהיו בשליטת רומניה בתקופה שבין שתי מלחמות עולם.

השלב השני הוא שלב הגשת המסמכים

את המסמכים הנדרשים אפשר לחלק לשלושה סוגי מסמכים, מסמכים המוכיחים את הזכאות לקבלת האזרחות הרומנית כמו למשל תעודת לידה מרומניה, מסמכים המוכיחים את הקשר של מבקש הבקשה לאזרח רומני כמו למשל תמצית רישום של משרד הפנים הישראלי ומסמכים נוספים הנדרשים בהתאם לחוק הרומני כמו לדוגמא תעודת יושר ממשטרת ישראל ועוד.

בנוסף למסמכים תידרשו לחתום על טפסים שונים טופס המכיל פרטים אישיים של מגיש הבקשה, תצהיר הכולל את התאריך שבו נשללה האזרחות, תצהיר שבו אתם מצהירים כי בעבר לא הגשתם בקשה לקבלת אזרחות או לחילופין כן הגשתם בקשה כזו ועוד.

את הגשת הבקשה יש ללוות בצירוף כל המסמכים הרלוונטיים העשויים לחזק את הוכחת הזכאות.

אישור על תשלום אגרה.

השלב השלישי הוא שלב ההמתנה – אם שלטונות רומניה יקבלו את בקשתכם לאזרחות הרומנית, תידרשו להגיע אל משרדי השגרירות הרומנית לישראל ולהישבע שבועת אמונים לרומניה. לאחר זמן קצר תקבלו אישור המעיד על כך שאתם אזרחים רומניים ודרכון רומני.

ליווי של עו"ד מקצועי יאפשר לכם להוציא אזרחות רומנית בדרך קלה ומהירה יותר

ליווי של עוד מקצועי יחסוך לכם זמן יקר. לא מן הנמנע כי תתקשו להנפיק את כל המסמכים הנדרשים ובפגישות הראשונות בשגרירות הרומנית יחסרו לכם מסמכים רבים. חשוב לדעת כי היעדר של מסמך רלוונטי או טעות במילוי המסמכים עלול לגרור עיכובים משמעותיים בתהליך ולפעמים אף לדחיית הבקשה.

אנו ב"משרד עורכי הדין דה-קלו" צברנו ניסיון רב בתחום. נדע לאתר את כל המסמכים הנדרשים, למלא אותם בצורה תקנית ולהגיש אותם לשלטונות רומניה בהתאם לדרישות. אנו בקיאים בנבכי חוק האזרחות הרומנית ונמצאים בקשרים עם אנשי מקצוע ברומניה אשר יתנו מענה לכל הנדרש באשר להשגת האזרחות הרומנית.

נכון להיום, שלטונות רומניה אינם מחייבים את ידיעת השפה הרומנית כתנאי לקבלת האזרחות, אך חשוב לדעת כי פקידי השגרירות מדברים רומנית, ולכן חשוב להגיע לשגרירות בלוויית אזרח דובר רומנית וכל המסמכים ותרגומיהם חייבים להיות מתורגמים לרומנית בתרגום נוטריוני וחתומים בחותמת אפוסטיל. אם תפנו לעו"ד רק כדי לבצע את התרגומים והחתימות, המחיר עלול להסתכם בעלויות גבוהות יותר מאשר אם תעבירו את כל הטיפול בהליך הבקשה לעורך דין מקצועי.

אחת מהסיבות השכיחות ביותר שישראלים רבים מוותרים מראש על קבלת אזרחות רומנית היא הבירוקרטיה. הליך הגשת הבקשה הוא תהליך העלול להיות ארוך מתיש ולעתים אפילו מייאש. צוות העובדים ב"משרד עורכי הדין דה-קלו" יקל עליכם את התהליך וילווה אתכם מרגע הגשת הבקשה ועד לקבלת הדרכון המיוחל.

 

רוצים לדעת עוד על הליך האזרחות הרומנית? לחצו כאן.

De-Kalo © 2014 בניית אתרים | Burak.Media

logo-footer

שמור על קשר: