Open/Close Menu Advocates and Notaries

בפברואר 2015 חוקקה ממשלת פורטוגל חוק הבא לתקן עוול היסטורי שנעשה בעבר ליהודי פורטוגל.

אומנם גירוש יהודי פורטוגל אינו "מיוחצן" כמו גירוש יהודי ספרד, אבל ההיסטוריה מלמדת כי מספר שנים לאחר גירוש ספרד הלכה פורטוגל בעקבות ספרד וגירשה את היהודים שחיו בה ושחלקם הגיעו אליה מספרד השכנה אחרי הגירוש משם.

גיום יכולים צאצאי המגורשים לקבל אזרחות  פורטוגלית ודרכון. מאחר ופורטוגל חברה במדינות האיחוד האירופאי, הדרכון הפורטוגלי נחשב לדרכון אירופאי ומעניק את אותן ההטבות שמעניק הדרכון האירופאי.

אלפי יהודים צאצאים למגורשי ספרד ופורטוגל מעוניינים לנצל את האפשרות לקבלת הדרכון הנכסף, אך עדיין רב הנסתר על הגלוי ומתעוררות שאלות רבות. כדי לקבל תשובות לכל השאלות פנינו אל עורך הדין עופר דה-קלו אשר מתמחה בהגשת בקשה לקבלת דרכון פורטוגלי שאלנו שאלות וקיבלנו תשובות.

 

שאלה: מי זכאי לקבלת אזרחות פורטוגלית?

תשובה: כל מי שעומד בקריטריונים שקבע במחוקק הספרדי, הוא צאצא ליהודים מגורשי ספרד, מוצאו ספרדי או פורטוגלי ויש לו הוכחות על הקשר לגירוש ספרד.

 

שאלה: לפי מה נקבע המוצא הספרדי או הפורטוגלי?

המוצא הספרדי נקבע לפי עמידה בשניים מתוך הקריטריונים הבאים:

שמות משפחה שמקורם ביהדות ספרד.

מדינות מוצא שאליהן היגרו היהודים לאחר גירוש ספרד או פורטוגל.  בדרך כלל היגרו היהודים אל מדינות צפון אפריקה, מדינות הבלקן ואל מדינות שבהן שלטה האימפריה העותומנית.

מנהגים שמקורם ביהדות ספרד העתיקה כמו למשל כתובה בנוסח ספרדי.

שליטה בשפות המאופיינות למדינות השונות, לאדינו או ספניולית, במדינות הבלקן, חכיתה או ספרדית יהודית למרוקו או למדינות נוספות בצפון אפריקה.

 

שאלה: מי מאשר את הזכאות?

תשובה: ממשלת פורטוגל הסמיכה את הקהילה היהודית בפורטוגל להכריע האם מגיש הבקשה עונה על הקריטריונים בחוק.

 

שאלה: אילו מסמכים יש להגיש לקהילה היהודית?

תשובה: לפני הקהילה היהודית יש להציג מסמכים המוכיחים את הקשר ההיסטורי למגורשים ומסמכים המוכיחים את שם המשפחה ואת ארץ המוצא.

 

שאלה: היכן אוכל להשיג את המסמכים לאחר שנים כה רבות?

תשובה: חלק מהמסמכים תוכלו לאתר במשרד הפנים, וחלק בארכיון הציוני ובארכיונים נוספים.

 

שאלה: קיבלתי דרכון פורטוגלי, האם גם ילדיי זכאים לדרכון?

תשובה: אם ילדיך הם מעל גיל שמונה עשרה, הם זכאים לדרכון גם במקרה שההורים לא הוציאו דרכון פורטוגלי. בשנה האחרונה נעשה תיקון לחוק המאפשר גם לקטינים לקבל דרכון פורטוגלי.

 

שאלה: מה ההבדל בין אזרחות לדרכון?

קבלת דרכון פורטוגלי היא פועל יוצא של קבלת אזרחות פורטוגלית. לאחר שתוכרו כאזרחים פורטוגלים, תוכלו באופן אוטומטי לקבל גם דרכון.

 

שאלה: האם עליי לוותר על האזרחות הישראלית כדי לקבל אזרחות פורטוגלית?

תשובה: לא. החוק הישראלי מאפשר לכל אזרח להחזיק בשלוש אזרחויות שונות.

 

שאלה: האם באמצעות הדרכון הפורטוגלי אוכל להיכנס למדינות שאזרחים ישראלים אינם מורשים להיכנס אליהן?

תשובה: כן, בהחלט. באמצעות דרכון פורטוגלי תוכל להיכנס למדינות שישראלים לא יכולים להיכנס כמו למשל דובאי, מלזיה, ערב הסעודית. אינדונזיה ועוד.

 

שאלה: מהי חתימת אפוסטיל ולמה היא נדרשת בתהליך?

תשובה: חתימת אפוסטיל היא חתימה הניתנת על ידי רשות מוסמכת של המדינה. חתימת אפוסטיל על המסמך מאמתת את אמיתות המסמך.

 

שאלה: האם עלי לדעת ספרדית או פורטוגלית כדי לקבל דרכון פורטוגלי?

תשובה: לא. אין צורך לדעת את השפה כדי לקבל אזרחות פורטוגלית ודרכון.

 

שאלה: מהו תוקף הדרכון?

תשובה: האזרחות הפורטוגלית ניתנת לכל החיים, את הדרכון יש צורך לחדש אחת לחמש שנים. אפשר לעשות זאת בשגרירות פורטוגל בישראל או ברשויות המוסמכות בליסבון.

 

שאלה: מה קורה אם איני מקבל אישור בסיום התהליך, האם כל הכסף ירד לטמיון?

תשובה: לכאורה כן. אבל אנחנו ב"משרד עורכי הדין דה–קלו" לא מתחילים בתהליך לפני שבדקנו את הסיכויים לקבלת דרכון פורטוגלי. רק אם נעריך כי הסיכויים לקבלת האזרחות והדרכון גבוהים, נתחיל בתהליך.

 

רוצים לדעת עוד על הליך האזרחות הפורטוגלית? לחצו כאן.

De-Kalo © 2014 בניית אתרים | Burak.Media

logo-footer

שמור על קשר: