Open/Close Menu Advocates and Notaries

מאז 2015, השנה שבה החליטה ממשלת פורטוגל  להעניק אזרחות לצאצאי היהודים שגורשו מספרד ומפורטוגל,  מתדפקים ישראלים רבים על דלתות שגרירות פורטוגל בישראל במטרה לקבל דרכון פורטוגלי ולא בכדי. פורטוגל חברה באיחוד המדינות  האירופאי, ולכן הדרכון הפורטוגלי נחשב לדרכון אירופאי ומעניק לכל מי שמחזיק בו הטבות רבות כמו זכות מגורים ועבודה בכל אחת ממדינות האיחוד, מעבר חופשי בין המדינות, אפשרות לרכישת נדל"ן והשקעות נוספות, לימודים אקדמאיים באירופה במחיר מסובסד ועוד.

הגשת  בקשה לדרכון פורטוגלי מתאימה לכל ישראלי ששורשיו המשפחתיים קשורים למגורשי ספרד ופורטוגל. רוב המגורשים עברו לארצות צפון אפריקה, ארצות הבלקן וארצות שבהן שלטה האימפריה העותומאנית. אז אם מוצא משפחותיכם מאחת מארצות האלו, גדולים הסיכויים כי אתם זכאים לדרכון אירופאי! רוצים לבדוק, צרו עוד היום קשר עם "משרד עורכי הדין דה – קלו"!

 

בקשה לדרכון פורטוגלי – אילו מסמכים צריכים לצרף לבקשה?

ממשלת פורטוגל העניקה לקהילה היהודית בפורטוגל את הסמכות לבחון מי הוא צאצא למגורשי ספרד.

בפורטוגל יש שתי קהילות, הקהילה היהודית בליסבון והקהילה היהודית בפורטו. יש לפנות אל אחת מהקהילות, לצרף מסמכים לקבל אישור. האישור מהקהילה היהודית הוא האישור הראשון שעליכם לקבל בדרך לקבלת הדרכון הפורטוגלי, רק לאחר שתקבלו את אישור הקהילה, תוכלו להמשיך בתהליך.

 כדי לקבל את אישור הקהילה יש לשלוח אליהם בקשה ולצרף את המסמכים הבאים:

  • אישורים המעידים על היותכם צאצאים של מגורשי ספרד כמו תעודת לידה של ההורים, סבא וסבתא ועוד, צילומי קברים, כתובה בנוסח ספרד ועוד.

טיפ שלנו: כדי להמציא את המסמכים יש לחפש אותם בארכיונים בישראל ובקהילות יהודיות ספרדיות ברחבי העולם. אנו ב"משרד עורכי הדין דה – קלו", מכירים את כל הארכיונים בישראל ובספרד שבהם  אפשר לדלות את המסמכים, נשמח לעזור!

  • צילום דרכון על כל דפיו.
  • צילום תעודת לידה.
  • צילום תעודת זהות – כולל ספח התעודה.
  • עץ משפחתי בפורמט מסוים.
  • חוות דעת רבנית שמסבירה את הנתונים של המועמד.
  • אישור המעיד על שינוי שם, אם יש צורך.
  • מסמך המוכיח מגורים בישראל כמו למשל אישור על תשלום ארנונה, תשלום חשבון חשמל ועוד.
  • הוכחות על האופי המשפחתי של המשפחה כמו למשל אם אחד מבני המשפחה דובר את שפת הלדינו ועוד.
  • הוכחה באמצעות מסמך רשמי המעיד על הגעת המשפחה לישראל מאחת מהארצות שאליהן ברחו מגורשי ספרד ופורטוגל.

מספר שבועות  לאחר ששלחתם את הבקשה ואת כל המסמכים הנדרשים תקבלו תשובה מהקהילה היהודית . אם התשובה חיובית, תוכלו להמשיך הלאה.

 

כעת עליכם להגיש בקשה לממשל הפורטוגלי. אל הבקשה יש לצרף את המסמכים הבאים:

  • תעודת זכאות רשמית החתומה על ידי אחת מהקהילות בפורטוגל תעודת לידה.
  • תעודת יושר מהקונסוליה הפורטוגלית או מכל מדנה שבה שהה המבקש למעלה משלושה חודשים.
  • צילום של כל דפי הדרכון.
  • תעודת לידה.
  • תעודת נישואין.
  • תמצית רישום של משרד הפנים ועוד.

 

את כל התעודות יש לתרגם לשפה הפורטוגלית בתרגום נוטריון ולחתום עליהם בחתימת אפוסטיל.

למה כדאי לכם לפנות למשרד עורכי הדין דה – קלו?

דרכון פורטוגלי

הגשת הבקשה לממשלת פורטוגל אינה מסובכת, אך דורשת דיוק בהגשת המסמכים, דיוק בתרגום המסמכים, איתור של מסמכים רבים ועוד.

אם לא הגשתם את כל המסמכים הנדרשים, אם לא הגשתם אותם בסדר הנכון, אם לא דייקתם בתרגום המסמכים ואם טעיתם בהליך אפילו טעות קטנה, ממשלת פורטוגל לא תקבל את הבקשה שלכם. במקרה הטוב היא תחזיר לכם את הבקשה וההליך יימשך זמן רב יותר ובמקרה הפחות טוב, היא תדחה את הבקשה שלכם ולא תוכלו להגיש אותה שוב.

אנו מלווים אתכם בכל שלבי התהליך, יש לנו שיתוף פעולה רב שנים עם גורמים מוסמכים בפורטוגל, צברנו ידע וניסיון רב,  בעזרתנו הדרך לקבלת הדרכון תהיה פשוטה יותר, קלה יותר ומהירה יותר.

 

רוצים לדעת עוד על הליך האזרחות הפורטוגלית? לחצו כאן.

De-Kalo © 2014 בניית אתרים | Burak.Media

logo-footer

שמור על קשר: