Open/Close Menu Advocates and Notaries

בעת גירוש ספרד היו יהודים רבים שהיגרו אל פורטוגל השכנה. בתחילה קיבלה פורטוגל את המגורשים בזרועות פתוחות, הם השתלבו מצוין במדינה והכפילו את מספר היהודים במדינה, אך כעבור מספר שנים גורשו היהודים גם מפורטוגל והיגרו אל מרוקו, תוניס, יוון, לוב, טורקיה, אמסטרדם, ברזיל ואל מדינות נוספות בצפון אפריקה וברחבי האימפריה העותומנית.

בשנת 2015 החליטה ממשלת פורטוגל לפצות את צאצאי היהודים שגורשו מהמדינה ואפשרה להם לקבל פספורט פורטוגלי הנחשב לאחד הפספורטים הטובים במדינות אירופה וליהנות מהטבות רבות כמו זכות מגורים ועבודה בכל אחת מהמדינות החברות באיחוד האירופאי, לימוד בשכר לימוד מסובסד או לעתים גם בחינם באוניברסיטאות היוקרתיות של מדינות האיחוד, מעבר חופשי ממדינה למדינה, זכות כניסה לארצות הברית ללא צורך בוויזה, כניסה אל מדינות שאוסרות על היהודים להיכנס אליהן ועוד.

 

מה צריך לעשות – צעד אחרי צעד עד לקבלת הפספורט המיוחל

הליך קבלת הפספורט הפורטוגלי בנוי משלושה שלבים. בשלב הראשון יש  לפנות אל הקהילה היהודית בפורטוגל בצירוף מסמכים נדרשים, בשלב השני, המתבצע לאחר קבלת האישור מהקהילה היהודית, יש לרכז מסמכים נדרשים, לתרגם אותם לפורטוגזית, להחתים אותם בחתימת נוטריון ואפוסטיל ולשלוח אותם למשרד המשפטים בפורטוגל, והשלב האחרון הוא שלב קבלת תעודת הלידה והאישור לאזרחות.

השלב הראשון הוא השלב הקשה יותר, לעתים ייתכנו קשיים באיתור מסמכים מהעבר כמו למשל תעודת לידה של ההורים, של סבא וסבתא ועוד, אך אנו ב"משרד עורכי הדין דה-קלו" צברנו ניסיון רב באיתור המסמכים ונשמח לסייע לכם.

כדי לקבל אישור רשמי מהקהילה היהודית בפורטוגל חשוב להגיש את המסמכים הבאים:

  • מכתב בקשה שבו אתם מצהירים כי אתם צאצאים למגורשי ספרד ומבקשים את הכרת הקהילה בכך. בבקשה יש להסביר מדוע אתם חושבים שאתם צאצאים למגורשי ספרד. תוכלו לעשות זאת באמצעות שם משפחה האופייני למגורשי ספרד ופורטוגל, כתובות של נישואין בנוסח יהודי ספרד, צילומים של קברים בספרד ועוד.

 

  • הוכחה שאתם יהודים וישראלים באמצעות תעודת לידה ממשרד הפנים שבה כתוב שאתם יהודים.

 

  • תמצית רישום של משרד הפנים שגם בה כתוב שאתם יהודים ומצוינים גם שמות ההורים.

 

  • צילום של תעודת זהות עם הספח שגם בה כתוב שאתם יהודים וכתובה בה גם כתובת המגורים.

 

  • תעודת נישואין, ואם אינכם נישואים, יש לצרף תעודת נישואין של ההורים.

את כל המסמכים יש לשלוח אל משרדי הקהילה היהודית בפורטוגל.

במקביל עליכם להכין מסמכים נוספים:

  • אימות דרכון – צילומים של כל הדפים בדרכון שלכם, כולל גם את הדפים הריקים והכריכה.

 

  • טופס לבקשת אזרחות או אימות חתימה, טופס שאותו אפשר לקבל בשגרירות פורטוגל או אצל עורך דין המתמחה בתחום.

 

  • טבלת כניסות ויציאות מהמדינה כפי שמופיע בדרכון שלכם.

 

  • תעודת יושר חתומה על ידי משרד החוץ עם חותמת אפוסטיל.

 

 

דרכון פורטוגלי

חשוב לדעת: את כל המסמכים הרשמיים של מדינת ישראל כמו תעודת לידה, תעודת נישואין או תעודת יושר יש לתרגם לפורטוגזית אצל נוטריון ולחתום עליהם בחתימת אפוסטיל.

כל מי ששינה את שמו בעקבות נישואין או מכל סיבה אחרת צריך להביא ממשרד הפנים תעודה המוכיחה את שינוי השם. ההוכחה יכולה להיות באמצעות ספח תעודת לידה עם שינוי שמות בעברית – אנגלית או באמצעות תמצית רישום אוכלוסין מורחבת, תעודת נישואין או תעודה ה"מעידה על בחירת שם".

לסיכום: התיק הסופי צריך להכיל: תעודת לידה, תעודת יושר, מסמך בקשה, צילומים של דפי הדרכון, טבלת כניסות ויציאות, אישור על שינוי השם, למי ששינה, ותעודות ואישורים מהקהילה היהודית.

בשלב השלישי יש להגיש את המסמכים לשגרירות פורטוגל בישראל. מומלץ לעשות זאת באמצעות נוטריון ישראלי המתמחה בתחום כדי להיות בטוחים שלא החסרתם מסמכים וכל התהליך נעשה בהתאם לדרישות.

לאחר שהגשתם את המסמכים לשגרירות פורטוגל, בתוך חצי שנה, בממוצע, תקבלו מכתב המאשר שהתהליך מתנהל ובתוך שנה, בערך, תקבלו אישור סופי שיש לכם תעודת לידה. עם תעודת הלידה תיגשו לשגרירות פורטוגל בתל אביב, תשלמו אגרה ותקבלו פספורט פורטוגלי.

 

רוצים לדעת עוד על הליך האזרחות הפורטוגלית? לחצו כאן.

De-Kalo © 2014 בניית אתרים | Burak.Media

logo-footer

שמור על קשר: